Leiderschapsontwikkeling

Regie op jouw leiderschap

In elke organisatie komen vraagstukken over teamprestaties en transities boven drijven. De werkvloer is immers continu in beweging. Dat vraagt veel van jou als leidinggevende en daar zet je je ook elke dag voor in. Toch zie je het resultaat van die inspanning niet altijd meteen terug. Je merkt dat de meeste medewerkers zich wel verantwoordelijk voelen voor hun eigen taken en werkzaamheden, maar dat ze die verantwoordelijkheid niet nemen voor het teamresultaat en de gezamenlijke doelen. Jij focust als leidinggevende te veel op individuele belangen en problemen. In die dynamiek verliest het team aan kracht en dat zie je uiteindelijk terug in de hele organisatie. Met Noordcoach Leiderschapsontwikkeling krijg je de regie in handen.

Als leidinggevende wil je het beste uit je team halen. Medewerkers motiveren, doelstellingen realiseren en resultaten vieren. Het geeft voldoening als dat lukt. Maar, het haalt ook de energie weg als je het gevoel krijgt dat je het team niet in de goede richting kunt bewegen.

Herken jij dit?
 • Je stopt veel energie in je werk, maar het levert niet de gewenste resultaten op.
 • Je bent vooral bezig met operationele zaken: aan strategie en beleid kom je niet toe.
 • Je gaat van het ene overleg naar het andere.
 • Je medewerkers leggen alle problemen aan jou voor en jij lost ze altijd op.
 • Het ontbreekt je aan tijd om de targets te halen en je doelen goed te onderbouwen.
 • Als je eerlijk bent, dan voelt het allang niet meer aan als jouw droombaan.
 • Aan je eigen ontwikkeling kom je al helemaal niet toe, maar daar heb je ook de energie niet meer voor.
 • Je komt niet meer tot rust en ook je privéleven komt in de knel.
Het kan ook anders

Door focus aan te brengen op de gezamenlijke doelen, rollen en samenwerking, zorg je dat de basis op orde komt. Je bespreekt problemen in het team en komt tot een gedeelde en gedragen oplossing en aanpak. Jij begeleidt ontwikkelings-/transformatieprocessen in het team door leiderschap te tonen en steeds meer los te kunnen laten. Daardoor kun je je in het managementteam meer op strategie en beleid  richten. Iets waar je nu door de hectiek van de dag te weinig aan toekomt. 

Coach-leerprogramma

Noordcoach Leiderschapsontwikkeling is een coach-leerprogramma waar je zowel fysiek als online met de procesbegeleiders aan de slag gaat. Je kunt ons programma individueel volgen, maar we bieden het ook aan voor deelnemers uit dezelfde organisatie en/of beroepsgroep waarbij leidinggevenden gezamenlijk een coach-leertraject volgen dat afgestemd wordt op specifieke vraagstukken in de organisatie.

In ons leiderschapsprogramma werken we aan de omslag van denken naar doen, van goed naar beter. Dit kun je verwachten:

 • Inzicht in jezelf: 180- en 360-graden feedback (eerste nulmeting van competenties op het gebied van leiderschap) en Insights Discovery
 • Persoonlijk leiderschap en communicatiestijlen
 • Leiderschap en verandermanagement
 • Coachingsbijeenkomsten en intervisie bij deelnemers in groepsverband
 • Online leeromgeving
 • Borgingsgesprek met terugkoppeling en tweede meting van competenties als leidinggevende
 • Adviesgesprekken over jouw leiderschapsambities

Wil jij samen met ons aan de slag? Bel of mail ons.

Resultaat

Het resultaat?

Jouw energie gaat in de juiste dingen zitten. Minder op de hectiek van de dag, want jouw medewerkers lossen de knelpunten grotendeels zelf op. Jij krijgt meer ruimte voor strategie en beleid en brengt focus aan op de gewenste resultaten. Targets en doelen staan weer op jouw horizon en je bent in staat jouw medewerkers daarin mee te nemen.

Meer weten over ons leiderschapsprogramma? Neem contact met ons op. We zijn benieuwd of je ons leiderschapsprogramma individueel wilt volgen of met een groep collega-managers in jouw organisatie.

Noordcoach Team- en Leiderschapsontwikkeling is er ook om je te helpen bij:

 
 
 

'Dat werk regelen we wel zonder jou'

De medewerkers hebben aangegeven dat ze meer regie op de werkvloer willen hebben. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun werk en de resultaten die ze moeten behalen. Het idee dat een manager dat elke dag moet controleren, is achterhaald. Ze willen aan de slag in zelforganiserende teams. Als leidinggevende ben jij niet meer nodig. Toch?

Hoe gek het ook klinkt, juist bij zelforganiserende teams heb je een leidinggevende nodig die het organisatiedoel duidelijk maakt, kaders schept en het team handvatten geeft om succesvol samen te werken. Succesvolle teams ontstaan niet vanzelf. Er is onderling vertrouwen nodig en er moet een veilige cultuur zijn waarin medewerkers elkaar – soms ook kritische – feedback durven te geven. En last but not least: er moet duidelijk gecommuniceerd worden wat er van iedereen wordt verwacht. En daar ligt jouw opdracht als leidinggevende. 

Bij dat leerproces helpt Noordcoach Team- en Leiderschapsontwikkeling. Met workshops, teamcoaching, training, advies en begeleiding. Op de werkvloer. Daar waar het moet gebeuren. Samen met jou en je team.

Trap jij in de valkuilen of pak je het stuur? Doe het laatste en bel of mail ons.

Meld je aan voor de masterclass