‘Poen’ of persoonlijke aandacht: wat is belangrijker?

‘Poen’ of persoonlijke aandacht: wat is belangrijker?

Waar word je nou gelukkig van in je werk? Wat zijn jouw drijfveren? Welke dingen zijn voor jou écht belangrijk om bij een bedrijf of organisatie aan de slag te gaan? Natuurlijk moet je werken voor je geld, maar is ‘poen’ alleen zaligmakend? Nee, steeds meer mensen vinden persoonlijke aandacht minstens net zo waardevol.

In het vierde kwartaal van 2022 hadden 9,7 miljoen mensen een betaalde baan. Dat is ruim zeventig procent van de bevolking in de leeftijd van 15 tot 75 jaar. Door alle leeftijden en generaties heen zie je verschillende behoeftes. Millennials worden gemotiveerd door de mogelijkheden om zichzelf te verbeteren en persoonlijk te groeien. Generatie Y zoekt een werkgever die voldoet aan hun eigen waarden en normen. En generatie Z wil een baan die bij hen past. Een stabiele financiële basis is nodig, maar ze willen ook gelukkig worden van hun werk. En dit is nog maar een kleine greep uit de wensen.

Welzijn van medewerkers

Ondanks de verschillen, zijn er wel gedeelde wensen op de huidige arbeidsmarkt te ontdekken. Opvallend daarbij is dat salaris niet voor iedereen bovenaan staat. Zo zet Frankwatching in februari aandacht voor het welzijn van medewerkers op een tweede plek. Een trend die al langer gaande is, zo blijkt ook uit een artikel van de Kamer van Koophandel. Om een aantrekkelijke werkgever te zijn, staat de zorg voor persoonlijke aandacht op de eerste plaats. Gevolgd door het advies om een potje voor mentale gezondheid te maken. Kijk als werkgever eens of je structureel geld kunt vrijmaken waarmee je werknemers kunt ondersteunen in hun sociale en mentale gezondheid.

Persoonlijke aandacht

Zo’n potje gunnen wij iedereen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze investering zich terugbetaalt. Niet alleen in gezonde en gelukkige werknemers, maar ook in het behoud van je werknemers. Op de krappe arbeidsmarkt zeker geen overbodige luxe voor werkgevers. Moet je alle ‘harde’ arbeidsvoorwaarden dan ineens aan de kant schuiven? Nee, dat zeggen we niet. Maar werk is meer dan salaris, een auto en een vrijdagmiddagborrel. Werk is iets waar mensen veel tijd en energie instoppen. Het geeft mensen voldoening als ze ergens aan kunnen bijdragen. In een werkomgeving waar ze mogen zijn wie ze zijn. En waar een werkgever ook oog heeft voor welzijn, groei en ontwikkeling. Persoonlijke aandacht dus.

Noordcoach begeleidt medewerkers bij dit soort persoonlijke leiderschapstrajecten. Niet alleen met mensen die ergens in vastgelopen zijn. Nee, juist ook met mensen die zich goed voelen, maar de behoefte hebben aan reflectie, groei en inzichten. Je bent nooit uitgeleerd. Niet in je vakgebied, maar ook niet in het leren over jezelf.

Benieuwd naar onze aanpak op het gebied van persoonlijke coaching? Lees hier hoe wij werken en stuur ons een mail. Dan nemen we snel contact met je op.

Meld je aan voor de masterclass